ارسال طرح الحاق شهرک صنعتی سفید رود، فرودگاه رشت و نقاط دیگر به صورت محدوده های منفصل از منطقه آزاد انزلی به مجلس| ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای حاشیه دریای خزر در دستور کار
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه کمبود زمین در منطقه آزاد انزلی از مهمترین مشکلات این منطقه در مسیر جذب سرمایه گذار است اضافه کرد: در همین راستا طرح الحاق شهرک صنعتی سفید رود، فرودگاه رشت و نقاط دیگر به صورت منفصل به منطقه آزاد انزلی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" سعید محمد، مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم تکریم و معارفه رییس هیات مدیره و مدیرعامل این سازمان با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی با وجوه ارزشمند متعدد و ظرفیت ویژه خود از مناطق آزاد پر ظرفیت کشور محسوب می شود؛ اظهار داشت: قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال-جنوب و ظرفیت مبادله کالا با کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا از ظرفیت های ویژه این منطقه محسوب می شود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی با انتقاد از عدم پرداخت بایسته به ظرفیت ها و فرصت های کریدور شمال-جنوب تصریح کرد که فعال سازی این مسیر ترانزیتی معطوف به رفع دو حلقه مفقوده در حال تکمیل و رفع است، اضافه کرد: سرعت بخشیدن به فرآیند تکمیل و اتصال منطقه آزاد انزلی به خط ریل، باعث رونق و افزایش حجم ترانزیت کالا از این مسیر می گردد و این در حالی است که هنوز بنادر این منطقه به خط ریلی وصل نبوده اما بخش اعظم کالاهای اساسی کشور از این طریق وارد می شود.
مشاور رییس جمهور افزایش نقل و انتقال کالا را زمینه ساز رونق فضای کسب و کار، اشتغالزایی بیشتر و درآمدهای عمومی مردم استان و شکوفایی گیلان اعلام کرد و افزود: در مذاکرات صورت گرفته با نماینده ویژه پوتین بر اهمیت و عزم جدی دو کشور در مسیر فعال سازی سریعتر کریدور شمال-جنوب تاکید و در این راستا با همکاری منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان گام های خوبی به منظور احیای مسیر ترانزیتی فوق برداشته شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با تاکید براینکه دنیا منتظر تکمیل زیرساخت های کشورمان نمی ماند و باید تمام دستگاه های ذی ربط به ویژه وزارت راه و شهرسازی در هم افزایی با یکدیگر در مسیر احیای کریدور شمال-جنوب گام برداریم؛ به عملکرد مدیرعامل پیشین منطقه آزاد انزلی پرداخت و گفت: اکبری مقدم فعالیت های خوبی را در حوزه تکمیل طرح ملی اتصال این منطقه به خط ریل سراسری و اسکله های بندر کاسپین انجام داده و برهمین اساس منطقه آزاد انزلی در زمینه های صنعتی و حمایت از تولید و صادر کنندگان از بهترین مناطق آزاد کشور محسوب می شود.
دکتر سعید محمد با اشاره به اینکه کمبود زمین در منطقه آزاد انزلی از مهمترین مشکلات این منطقه در مسیر جذب سرمایه گذار است اضافه کرد: در همین راستا طرح الحاق شهرک صنعتی سفید رود، فرودگاه رشت و نقاط دیگر به صورت منفصل به منطقه آزاد انزلی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
وی ارتقای جایگاه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات شیلاتی و کشاورزی با توجه به ظرفیت های استان گیلان، بهمراه صنایع دریا محور را از مهمترین اولویت های منطقه آزاد انزلی اعلام نمود و افزود: به منظور تسهیل و گسترش مبادلات تجاری،تاسیس بانک فرامرزی و بورس بین الملل به عنوان ظرفیت جدید در اختیار فعالین اقتصادی قرار می گیرد و ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای حاشیه دریای خزر به ویژه روسیه در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به نقش کارآمدی، همدلی و انسجام در نیروی انسانی در مسیر شکوفایی مناطق آزاد، هم افزایی با منابع مدیریتی استان را زمینه ساز توفیق بیش از پیش این مناطق بیان کرد و گفت: هم اکنون همدلی خوبی مابین مسئولین اجرایی و نمایندگان استان گیلان در ارتباط با منطقه آزاد انزلی وجود دارد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با قدردانی از زحمات اکبری مقدم، نظم و انضباط سازمان منطقه آزاد انزلی و پیگیری پروژه های برجای مانده و مسائل حقوقی که گریبان منطقه را گرفته بود را از مهمترین ویژگی های وی عنوان کرد و در خصوص انتصاب عیسی فرهادی به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تاکید کرد: انتخاب مدیری با توانمندی های ملی با عنایت به حساسیت های این منطقه، در دستور کار قرار داشت و باید باید هر روز با یک گام رو به جلو برای کشور و فرزندان این سرزمین برداریم.
زیرساخت های موجود، موقعیت استراتژیک و تغییر و تحولات جهانی بر مزیت های منطقه آزاد انزلی افزوده است
عیسی فرهادی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی در ادامه این مراسم با اشاره به موقعیت حساس و ظرفیت های ویژه منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: زیرساخت های موجود، موقعیت استراتژیک و تغییر و تحولات جهانی بر مزیت ها و موقعیت های منطقه آزاد انزلی در سطح ملی و بین المللی افزوده است.
وی با ارائه تحلیلی از مفهوم مشارکت مردمی در حوزه های ولایت فقیه و مشارکت های سیاسی و فرهنگی در انقلاب اسلامی تصریح کرد: در مباحث اقتصادی، توسعه ای و امکانات رفاهی در شان مردم کشورمان، باید زمینه مشارکت بیش از پیش مردم و فعالین اقتصادی را فرآهم نمود چراکه با توجه به شرایط کشور اجرای این مسئله، بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به راهبردهای اقتصاد محور تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری ظرف بیش از یک دهه گذشته که بیانگر اهمیت موضوعات اقتصادی است، مناطق آزاد را یکی از امکانات و فرصت های توسعه اقتصادی کشور ارزیابی کرد و گفت: در این میان منطقه آزاد انزلی با بهره مندی از شرایط خاص متنوع همچون نزدیکی به پایتخت کشور، قرار گرفتن در مسیر کریدورهای بین المللی، همجواری با کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا؛ بهمراه آب و هوای خوب از ظرفیت های خوبی برخوردار می باشد.
وی به تجزیه و تحلیل اهمیت کریدور شمال -جنوب در معادلات اقتصادی کشورمان و کشورهای منطقه پرداخته و تکمیل آن را الزامی ارزیابی کرده و گفت: با عنایت به ظرفیت ها و فرصت های منطقه آزاد انزلی، همراهی و هماهنگی مدیران استانی باعث باز شدن گره های سرمایه گذاران شده و زمینه رسیدن به نقطه طلایی این منطقه را فرآهم می کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، دکتر سعید محمد را ظرفیت بزرگی برای مناطق آزاد کشور برشمرد و با تقدیر از فعالیت های ستودنی انجام شده در دوران مدیریت اکبری مقدم خواستار حضور ایشان به عنوان عضو هیات مدیره و مشاور مدیرعامل شد.
فرهادی همراهی و همکاری بدنه نیروی انسانی منطقه آزاد انزلی را در مسیر تحقق اهداف ترسیم شده حائز اهمیت عنوان نمود و گفت: با تکیه بر پرسنل کارآمد، گره گشا و پاکدست و با رعایت سلسله مراتب اداری باید در جهت استفاده بیش از پیش از ظرفیت های منطقه آزاد انزلی گام برداشت.
مهم ترین دستاوردهای این دوره گسترش بیش از پیش همکاری با فعالان بخش خصوصی و جوامع محلی است
علی اکبری اوسط مقدم در ادامه این مراسم با اشاره به اقدامات صورت گرفته، گفت: از مهم ترین دستاوردهای این دوره گسترش بیش از پیش همکاری با فعالان بخش خصوصی و جوامع محلی است که توافق ها و تعاملات خوبی با سرمایه گذاران، تولیدکنندگان، بازرگانان و کسبه منطقه حاصل شد که خروجی آن رونق فضای کسب و کار است.
مدیرعامل سابق منطقه آزاد انزلی فعال سازی کریدورهای بین المللی عبوری از منطقه آزاد انزلی را از مهمترین دستاوردهای دوره مدیریت خود بیان کرد و گفت: هم اکنون دو بندر انزلی و کاسپین با ۲۱ پست اسکله فعال با ظرفیت تخلیه و بارگیری افزون بر ۱۲ میلیون تن کالا در محدوده منطقه وجود دارند که متاسفانه ۲ میلیون تن آن در حال بهره برداری است.
وی با بیان برنامه های اجرا شده جهت حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور به منظور بهره گیری حداکثری از ظرفیت های ترانزیتی و بازارهای کشورهای حاشیه دریای خزر، افزود: فعالان اقتصادی منطقه از تعامل خوبی با سازمان برخوردار بوده و مشکلات خود را به راحتی در داخل منطقه حل و فصل می کنند چراکه رویکرد این سازمان مبتنی بر باز بودن درب های مدیران بر روی همه فعالین اقتصادی و حذف بوروکراسی اداری، و ایفای نقش بیشتر به فعالین اقتصادی بنا نهاده شده است.